Åpningsstevne

Kiosken er åpen fra 13:00 – 17:00

Tidsskjema 7. kamp(oppdatert 23. september 15:30)

13:00 – Sekreteriat åpner med utdeling av startnummer i klubbposer. Dette finner lagleder i kiosken på Gjesdal IL sitt klubbhus.

15:00 – Start 7. kamp på Friidrettsstadion
15:05 – Utøver presentasjon
15:10 – 60 meter hekk (2 heat)
15:20 – Høyde
15:20 – Lengde
15:35 – 100 meter
15:40 – Liten ball
15:45 – Kule
16:10 – 800m m/vanngrav
16:20 – Premieutdeling
Alle utøvere må møte ferdig oppvarmet minst 10 minutt før øvelsesstart. Det vil være mulighet å prøve tekniske øvelser og startblokker ca 20 minutter før øvelsesstart.

Praktisk info:

Utøver presentasjon:
Alle utøvere stiller seg lagvis på angitte plasser på gressmatta. Speaker vil introdusere alle deltakere for publikum.

60 meter hekk: 
Hekker settes lavere en normal friidretts standard, slik at alle skal komme over hekkene. Men for å gjøre det rettferdig, vil eldste gutter ha litt høyere hekker en yngste jenter. Det vil bli 4 hekker mot normalt 6 hekker på denne distansen. Pga utøver presentasjonen bør de som løper i heat 1 ha stilt inn startblokker FØR presentasjonen. Heatoppsett vil være klart når sekretariat åpner.
En tyvstart tillates pr utøver. Tyvstart nr 2 medfører diskvalifikasjon fra øvelse, og 0 poeng i lagkonkurransen.

Høyde:
Under prøvehopping som begynner like etter utøverpresentasjonen, vil høydelist ligge på ca 90 cm. Utøvere må da ta en beslutning på hva som er ønsket starthøyde. Det konkurreres med vanlig friidrettsregel (maks 3 forsøk pr høyde). Det er ikke lov å hoppe med samlede føtter.

Lengde:
Utøver kan ta prøvehopp og teste lengde på tilløp fra etter utøverpresentasjonen. Det er hoppes 3 omganger. Det benyttes ikke satssone, og tråkker man over planken, er forsøket ugyldig.

100 meter:
Det vil være mulighet å stille inn startblokker 10 minutter før øvelsesstart.
En tyvstart tillates pr utøver. Tyvstart nr 2 medfører diskvalifikasjon fra øvelse, og 0 poeng i lagkonkurransen.

800 meter vanngrav:
Det løpes ikke i delte baner (alle kan løpe inn til list umiddelbart etter start). Det hoppes over hinder ved vanngraven på begge rundene. Det er ikke lov å passere på siden eller under hinderet. Hinder settes i laveste posisjon for at alle skal komme over enklest mulig.

Kule:
Det er 3 forsøk pr utøver. Det kastes med kule av den vekt som er rett i henhold til friidrettsregler for å gjøre konkurransen rettferdig.
Gutter 13: 3kg, Gutter 14-15: 4kg, Gutter 16: 5kg
Jenter 13: 2kg, Jenter 14-16: 3kg.

Liten ball:
Det er 3 forsøk pr utøver. Det kastes med liten ball som er i samme vekt for alle klasser.

Sett av ettermiddagen den 27. september til åpningen av Gjesdal Idrettspark. Gjesdal kommune og lag og foreninger som bruker anleggene inviterer til lek og- idrettsaktiviteter, 7-kamp, taler og musikk.

De siste årene har det skjedd mye i den nye idrettsparken på Solås. Ålgård fotballklubb og Gjesdal Idrettslag har fått nye klubbhus. Det er bygget kunstgressbane og tribuneanlegg, og i sommer ble også tartandekket på friidrettsanlegget ferdigstilt. De nye anleggene utgjør, sammen med Gjesdalhallen 1 og 2, Gjesdal Idrettspark. På sikt vil det komme flere anlegg på Solås, men Gjesdal kommune ønsker å markere at vi nå har fått et flott samlingspunkt for idrett og aktivitet. Markeringen finner sted søndag 27. september.

Program søndag 27. september:
13.00-14.30 lek og idrettsaktiviteter på hele anlegget (for barn til og med 12 år)
14.30-15.00 formell åpning, tale ved ordfører Frode Fjeldsbø og musikk ved Gjesdal Brass Band
15.00-16.30 7-kamp for ungdom på friidrettsanlegget (alle klubber og idrettslag inviteres til å stille lag)

Åpningen arrangeres av Gjesdal kommune i samarbeid med Ålgård fotballklubb, Ålgård håndballklubb, Gjesdal idrettslag, Ålgård turnforening, Gjesdalbuane og Ålgård innebandyklubb.