Seier til Sivert under Norgescupen på Lygna.

Sivert går inn til seier på sprinten. Foto H. Wiig.
Sivert går inn til seier på sprinten. Foto H. Wiig.

Sist helg var det Norgescup for junior på Lygna. Her slo Sivert Wiig til med en fantastisk seier på sprint i klassisk stil i klasse M18. Sivert var suverent best hele dagen og vant alle heat samt prologen. I prologen hadde han best tid av alle løperne, inkludert de i klassen M19/20. I tillegg til dette fulgte Sivert opp med en tredjeplass på 10 km klassisk og en 6. plass på 10 km skøyting. På skøyteløpet hadde han stavproblemer som nok kostet han et par plasseringer. Med dette beviste Sivert til fulle at han er helt i norgestoppen i sin årsklasse. Det skal bli spennende å følge han videre i sesongen bla. under Ungdoms-OL.

I tillegg til Sivert stilte Gjesdal il med fire andre løpere. Disse var Andre Ravndal i M17, Lene Taugbøl Lomeland i K18, Sondre Taugbøl Lomeland i M19/20 og Tor Jøran Ravndal i M19/20. Lene oppnådde en meget sterk 17. plass på 5 km skøyting, men ble dessverre syk etter dette. Sondre fikk en 55. plass på 15 km klassisk som beste resultat, Andre oppnådde en 113. plass på 10 km skøyting som best og Tor Jøran en 129. plass på 15 km klassisk.

Aldri før har så mange lokale løpere deltatt på Norgescup for junior. I tillegg til Gjesdals fem løpere stilte også Bjerkreim il med fem løpere og Sandnes il med hele 14 løpere. Dette viser at det gode rekrutteringsarbeidet med samarbeid mellom klubbene både med sonelag og felles arrangement som eksempelvis Blink bærer frukter.

Resultater