Klubbens historie

Gjesdal Idrettslag ble stiftet i 9.desember 1931- da var klubben en rendyrket langrenns klubb. I 1949 ble navnet endret til Gjesdal Idrettslag fordi både terrengløp og stafetter ble mer aktuelt. Friidretten kom for fult inn fra 1951. Volleyballgruppa ble etablert i 1979. Orienteringsgruppa var en del av Gjesdal Idrettslag fra 1983-2002. 

Friidrettsgruppa hadde en elitesatsing fra 1994-2005. I den perioden arrangerte de også 4 norske mesterskap og 1 nordisk mesterskap. Ellers med mange veldig gode resultater både i NM og nordiske grener.

Gjesdal Idrettslag var en av de store bidragsyterne når Gjesdalhallen ble bygget 1985. Dette var med på å sette sving på volleyballgruppa som fikk et veldig oppsving og hadde 6 lag med i seriesystemet fra 1986-1996. Damelaget var da i 1.divisjon og herrelaget i 2.divisjon. 

Gjesdal Idrettslag hadde sitt tilholdssted på Brakkå rett ved Ålgård Stadion. I 1998 ble den revet og mye av aktiviteten ble revet bort. Det skulle ta 17 år før Gjesdal IL kunne innvie sitt nye klubbhus, og i mellomtiden ble laget flyttet fra det ene stedet til det andre. De gamle lokalene i Slakthusbakken var siste tilholdssted før de kunne flytt til nytt klubbhus, men før den tid hadde det blant annet vært innom: Limagården, det gamle klubbhuset til ÅFK i sentrum, Helsebanken, det gamle bostadhuset til Skandsen, ÅBOAS og Krambugaten.

Klubben innviet det nye klubbhuset 5. desember 2015, mens løpebanen offisielt ble erklært ferdig våren 2015.

Dette har gitt klubben et enormt løft samtidig som det har vært et stort felles dugnadsprosjekt.

Idrettsglede i breddeidrett og toppidrett. Det naturlige førstevalg innen idrettene volleyball, ski og friidrett for innbyggerne i Gjesdal kommune.